Національна школа суддів України

16-20 вересня 2013 р. м. Донецьк. Підготовка помічників суддів місцевих та апеляційних загальних судів

16-20 вересня 2013 року в місті Донецьку місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку помічників суддів місцевих та апеляційних загальних судів.



Проходять підготовку 65 помічників суддів  місцевих та апеляційних загальних судів з Донецької та Луганської областей.

Вітальними словами навчання відкрила директор Донецького регіонального відділення НШСУ Татькова З.Ф..

Для проведення підготовки викладачами запрошено начальника відділу кодифікації, бібліотечної та архівної справи Апеляційного суду Донецької області Купріянова І.М., який висвітлить теми щодо організації роботи з систематизації та кодифікації законодавчих актів; антикорупційного законодавства.

Суддя Будьоннівського районного суду м. Донецька Данилів С.В. виступить з темами щодо українського ділового мовлення та мистецтва правового письма.


Суддя судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Донецької області, заслужений юрист України Мішин М.І. презентує теми щодо забезпечення підозрюваному, обвинуваченому і підсудному права на захист та призначення і звільнення від покарання.

-       В. о. начальника відділу з розгляду звернень та скарг громадян Апеляційного суду Донецької області Півовар О.В. висвітлить питання щодо організації роботи суду з питань виконання Закону України “Про звернення громадян” та порядку здійснення та забезпечення права кожного на доступ до інформації.

-       Суддя судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Донецької області Свіягіна І.М. розкриє  теми щодо заходів забезпечення кримінального провадження і підстав їх застосування відповідно до Кримінального процесуального кодексу України та особливих порядків провадження в суді першої інстанції, підготовці судових справ до розгляду.

-       Начальник відділу організаційного забезпечення діяльності судів, судової статистики та інформаційних технологій ТУ ДСА України в Донецькій області Єрьоміна В.С. виступить з темою щодо організації обліково-статистичної роботи в місцевому та апеляційному загальному суді за допомогою технічних засобів.

-       Суддя судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Донецької області Шигірт Ф.С. презентує теми щодо методики роботи помічника судді з матеріалами судових справ, підготовці справи до судового розгляду, процесуальних документів.

-       Суддя судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Донецької області Пономарьова О.М. виступить з доповіддю на  теми щодо порядку забезпечення доказів та судового розгляду заяв про забезпечення позову, виконання ухвал про забезпечення позову, особливостей вирішення судами спорів про визнання права власності на самочинне будівництво і на недобудоване нерухоме майно.

-       Суддя судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Донецької області Соломаха Л.І. презентує тему щодо судових рішень: порядок ухвалення, зміст, складання, виконання рішень.

-       Професор кафедри кримінального права економіко-правового факультету Донецького національного університету, доктор медичних наук, завідуючий відділом ДНДІСЕ Седнєв В.В. висвітлить  теми щодо судових експертиз та психології діяльності працівника апарату суду.

-       Начальник відділу з питань правової допомоги виконання Конвенцій і угод представництва в судах інтересів Держави Головного управління юстиції
у Донецькій області Жемеріка К.О. висвітлить теми щодо Європейської системи захисту прав людини, застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

-       Директор Донецького РВ НШСУ, заслужений юрист України, доцент, кандидат юридичних наук Татькова З.Ф. виступить з темою щодо етичних основ судової діяльності та професійної етики працівників апарату суду, застосування правил поведінки працівників суду.

Після закінчення підготовки всім слухачам, які її пройдуть,  буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.