Національна школа суддів України

16 грудня 2013 р. м. Донецьк. Підготовка працівників апаратів судів

16 грудня 2013 року в судах Донецького адміністративного округу місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з ДП “Інформаційні судові системи” проведено підготовку працівників апаратів судів за допомогою відеоконференцзв’язку на семінарі на тему: “Комп’ютерна програма “Діловодство спеціалізованого суду” та ведення судової статистики”.


У семінарі, який проходив у вигляді он-лайн, взяли участь 128 працівників апаратів судів Донецького адміністративного округу (Донецький апеляційний адміністративний суд, Донецький окружний адміністративний суд та Луганський окружний адміністративний суд).

Вітальними словами підготовку відкрила директор Донецького регіонального відділення НШСУ Татькова Зоя Федорівна.

Для проведення підготовки викладачами було запрошено керівника проекту “Діловодство спеціалізованого суду” відділу розробки програмного забезпечення ДП ІСС Корнієнко Ольгу Борисівну та головного фахівця з розробки та тестування програмного забезпечення ДП “Інформаційні судові системи” Сенчевську Наталію Вікторівну.

Під час підготовки було вивчено такі питання:

-      Система “Електронний суд”. Журнали про відправлення електронних повідомлень. Друк повідомлень про доставку.

-      Порядок виконання ст. 38 КАСУ у КП “ДСС”.

-      Механізми контролю дотримання процесуальних строків. Засоби програми.

-      Порядок формування колегій. Правила автоматичного розподілу справ у залежності від налаштувань колегій.

-    Судовий збір: порядок розрахунку судового збору з адміністративними позовами майнового характеру; порядок внесення даних за справами, що надійшли за підсудністю з іншого суду.

-      Облік виконавчих листів: алгоритм заповнення даних у обліково-інформаційній картці; порядок внесення даних про звернення судового рішення до виконання у разі одночасної видачі двох або більше виконавчих листів по одній справі.

-    Довідник фізичних та юридичних осіб: формування даних у довіднику; алгоритм встановлення ознаки “Суб’єкт владних повноважень”.

Після закінчення підготовки всім слухачам, які її пройшли, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.