Національна школа суддів України

Підготовка секретарів судових засідань на тему: “Фіксування судового процесу технічними засобами”. 27 вересня 2012 р., м. Чернівці.

27 вересня 2012 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України провело підготовку секретарів судових засідань на тему: “Фіксування судового процесу технічними засобами”.


         Для проходження підготовки прибуло 37 секретарів судових засідань апаратів судів  Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей.


 Вітальними словами відкрив навчання директор Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів України Іваніцький С.М.


         Під час занять будуть висвітлені як загальнотеоретичні теми, так і теми з цивільного та кримінального  законодавства України, зокрема:

-      Загальні правила ведення судового діловодства в   місцевих  загальних та апеляційних   судах. Передача справ на архівне зберігання.  Дотримання  вимог  Інструкції  з  діловодства  в     місцевих  загальних  та  апеляційних    судах. Положення  про автоматизовану систему документообігу суду, затверджене Рішенням Ради суддів України від 26.11.2010 р. № 30.

-   Автоматизована система документообігу суду.  Положення про автоматизовану  систему  документообігу  суду, затверджене рішенням Ради суддів України від 26.11.2010 р. № 30. Об’єктивний та неупереджений розподіл справ між суддями з додержанням принципів черговості та рівної кількості справ для кожного судді. Визначення судді або колегії суддів для розгляду конкретної справи.

-        Використання технічних засобів у роботі суду. Фіксація судового процесу за допомогою технічних засобів.


         Викладачами для проведення підготовки було запрошено головного інженера регіональної служби інформаційно-технічної підтримки судових процесів та головного спеціаліста Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів України .