Національна школа суддів України

Делегація до Республіки Польща

З 16 по 22 вересня 2012 року відбулося стажування

української делегації до Республіки Польща

У рамках співпраці Національної школи суддів України та Національної школи судівництва і прокуратури Польщі з 16 по 22 вересня 2012 року відбулося стажування української делегації суддів та працівників Національної школи суддів України в Республіці Польща (м. Люблін).

До складу делегації увійшли: суддя Верховного Суду України            Ємець А.А., заступник голови Апеляційного суду м. Києва Гриненко О.І., голова Голосіївського районного суду м. Києва Первушина О.С., заступник голови Святошинського районного суду м. Києва Бандура І.С. та начальник відділу науково-методичного забезпечення діяльності Вищої ради юстиції Національної школи суддів України Шамрай О.В.

Основною метою візиту було:

-     ознайомлення із діяльністю та методами організації роботи польської системи правосуддя;

-     обмін досвідом у сфері суддівської освіти, а саме: порядком добору та призначення на посаду суддів, організацією професійного навчання кандидатів на посуду суддів і процедурою підвищення кваліфікації суддів у Польщі.

Відкриття стажування відбулося у приміщенні Окружного суду м. Любліна і розпочалося з урочистого вітання делегації Головою Окружного суду м. Любліна Кшиштофом Войташеком.

Після цього відбулося представлення тематики і програми стажування Адамом Червіньскі, заступником директора з питань післядипломної освіти та міжнародного співробітництва Національної школи судівництва та прокуратури Польщі.

Суддя Гжегож Борковскі, працівник відділу міжнародного співробітництва Національної школи судівництва та прокуратури Польщі виступив з презентацією “Введення в польське право. Основи системи правоохоронних органів Польщі”.

Наступні дні стажування були інформативно насиченими, українська делегація відвідала наступні правничі заклади:

- Окружний суд м. Любліна, в якому була присутня на судових засіданнях;

- Люблінський гарнізонний військовий суд;

- районний суд м. Любліна;

- Апеляційний суд м. Любліна, участь у судових засіданнях;

- Обласний адміністративний суд, в якому була присутня на судових засіданнях;

- Електронний суд;

- Виправний заклад закритого типу.