Національна школа суддів України

Зустріч з делегацією Верховного Народного Суду Соціалістичної Республіки В’єтнам

Зустріч з делегацією Верховного Народного Суду Соціалістичної Республіки В’єтнам

26 вересня 2012 року Національну школу суддів України відвідала делегація Верховного Народного Суду Соціалістичної Республіки В’єтнам (ВНССРВ), яка перебувала в Україні на запрошення Верховного Суду України. У складі делегації: пан Данг Куанг Фіонг - заступник Голови ВНССРВ, Чу Суан Міна - суддя ВНССРВ, директор школи з підготовки суддів, пан Фам Конг Туєн - заступник директора управління статистики та збору інформації, пані Ле Тхі Тхань Тра - секретар заступника голови ВНССРВ, пані Хоанг Тхі Бак - суддя Суду з трудових спорів, пан Нгуєн Хонг Нам - начальник експертного відділу Суду з цивільних справ, ВНССРВ;         пан Нгуєн Вінь Куанг - суддя Апеляційного суду ВНССРВ та пані Хоанг Тхі Туї Вінь - начальник відділу бібліотечного та наукового забезпечення, науковий судовий інститут, ВНССРВ.

Разом з членами делегації на зустрічі були присутні ГУСАК Микола Борисович, суддя Судової палати  в адміністративних справах Верховного Суду України, та ГУБАР Ліна Олексіївна, начальник відділу міжнародного співробітництв ВСУ.

         З делегацією зустрілися ректор Національної школи суддів України Маляренко Василь Тимофійович, проректор з науково–дослідної роботи Шукліна Наталія Георгіївна, проректор по забезпеченню організаційної діяльності Мазурок Володимир Антонович та начальник відділу міжнародних зв’язків Пустовойтова Тетяна Леонідівна.

         Василь Тимофійович Маляренко ознайомив членів делегації Верховного Народного Суду Соціалістичної Республіки В’єтнам з завданнями та напрямками діяльності Національної школи суддів України, передбаченими Законом України “Про судоустрій і статус суддів”, структурою Школи, результатами роботи з підвищення кваліфікації українських суддів та працівників апарату судів, розробкою посібників та методичних рекомендацій для суддівської освіти.

У складі в’єтнамської делегації був присутній директор школи з підготовки суддів, суддя Чу Суан Міна, а сама школа є підрозділом Верховного Народного Суду. Тому колегам було цікаво ознайомитися з досвідом НШСУ.

Особливу зацікавленість гостей викликав той факт, що НШСУ, як державна установа зі спеціальним статусом, незалежна від виконавчої влади та є частиною судової системи України. В’єтнамські колеги намагаються відійти від залежності підготовки суддівського корпусу у своїй країні від опіки Міністерства юстиції та відомчого поділу підготовки суддів та кандидатів на посаду суддів. Саме тому досвід України для них дуже важливий.

Зустріч завершилась обміном думками та виявленням зацікавленості у подальшому співробітництві.