Національна школа суддів України

17 травня 2013 р. с. Глібівка на Київщині.

17 травня 2013 року в с. Глібівка на Київщині завершився семінар для керівників Національної школи суддів України на тему “Посилення лідерства та управлінські навички”, який було організовано та проведено спільно з Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, проектом USAID “Справедливе правосуддя” та проектом Канадського агентства з міжнародного розвитку (CIDA) "Освіта суддів - для економічного розвитку”


На завершенні семінару виступили проректор з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України Оксана Кучинська,  директор з правових питань та навчання Національного суддівського інституту Канади Дональд Чіассон та керівник Проекту USAID "Справедливе правосуддя" Девід Вон.


Оскільки  Національна школа суддів України досить молода організація, в яку за досить короткий час (2,5 роки) прийшла значна кількість нових співробітників, частина яких не мала достатнього досвіду роботи в системі суддівської освіти, проведення базового заходу з посилення лідерства та управлінських навичок є своєчасним.


Формат інтерактивного обговорення ключових питань розвитку в малих групах, запропонований канадськими та американськими експертами, допоміг багатьом проявити лідерський, інтелектуальний та організаторський потенціал.
При розробці базових положень плану дій, працівники показали глибоке розуміння предмету, власне бачення своєї ролі у втіленні в життя запланованих змін та принесли користь суддівській освіті. 


Особливу увагу було приділено розробці пріоритетів реструктуризації навчальних планів для вперше призначених суддів; організаційному розвитку (забезпечення підтримки організаційної структури, розподіл часу та ресурсів); забезпеченню участі суддів у діяльності робочих груп з розробки навчальних програм та викладанні в Національній школі суддів України; шляхам вирішення проблем приміщень; започаткуванню та впровадженню нової форми навчання – дистанційної освіти.


Напрацювання та пропозиції мають стати результатом успішно проведеного семінару та стати базою для подальшої розробки стратегічного плану розвитку  Національної школи суддів України та бути реалізованими задля розбудови сучасного навчального закладу освіти для суддів та працівників апаратів судів.

Учасникам семінару отримали сертифікати з рук керівників міжнародних проектів.