Національна школа суддів України

Підготовка суддів місцевих господарських судів, обраних на посаду судді безстроково. 1-12 жовтня 2012 р. м. Одеса.

1-12 жовтня 2012 року в м. Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих господарських судів, обраних на посаду судді безстроково.


Для проведення підготовки викладачами запрошено голову Одеського апеляційного господарського суду, кандидата юридичних наук, заслуженого юриста України Балуха Валерія Сергійовича, заступника голови Одеського Апеляційного господарського суду Єрмілова Григорія Анатолійовича, суддів Одеського апеляційного господарського суду Картере Валерія Івановича, Сидоренка Михайла Володимировича, Савицького Якова Федоровича, Мишкіну Марину Альбертівну та Разюк Галину Павлівну, суддю Апеляційного суду Одеської області Фадєєнко Антоніну Федорівну, професора кафедри документознавства та інформаційної діяльності Одеського національного політехнічного університету, доктора педагогічних наук Семенову Аллу Василівну, заступника начальника територіального управління Державної судової адміністрації в Одеській області Глущенка Вячеслава Миколайовича та начальника управління державної служби Головдержслужби України в Одеській області   Козіка Анатолія Антоновича.


Під час занять буде вивчено найбільш актуальні питання:

- Психологія діяльності судді та психологічні аспекти розгляду судових справ. Психологія управління персоналом. Психологія судового засідання.

- Вирішення господарських спорів у судах першої інстанції. Повідомлення учасників судового процесу про час і місце проведення судового засідання та дотриманні процесуальних прав сторін. Порядок притягнення до відповідальності винних осіб за прояв неповаги до суду.

- Перегляд судових рішень в апеляційному та касаційному порядках. Аналізпомилоксудів, які стали підставою для перегляду судовихрішень.

- Європейська система захисту прав людини. Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці.      Захист права власності в практиці Європейського суду з прав людини в Україні (ст. 1 протоколу №1 зі змінами, внесеними Протоколом №11). Порядок виконання рішень Європейського суду з прав людини в Україні. Закон України “Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини”. Правові позиції Європейського суду з прав людини, викладені в рішеннях ЄСПЛ, які набули статусу остаточних.

- Судова практика застосування стягнення за порушення грошового зобов’язання за договором.


Після закінчення підготовки кожному судді буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.