Національна школа суддів України

Періодичне навчання суддів місцевих загальних та Апеляційного суду Автономної Республіки Крим. 5 жовтня 2012 р. м. Сімферополь.

5  жовтня 2012 року в місті Сімферополі Севастопольським регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Апеляційним судом Автономної  Республіки Крим проведено  періодичне навчання суддів місцевих загальних та Апеляційного суду Автономної  Республіки Крим на семінарі на тему: Окремі особливості застосування кримінально-процесуального законодавства у зв’язку з прийняттям Кримінального процесуального кодексу України.


Навчання проведено згідно з програмою, затвердженою проректором з підготовки кадрів для судових органів Національної  школи суддів України Кучинською Оксаною Петрівною.

Навчання пройшли 56 суддів місцевих загальних та Апеляційного суду Автономної Республіки Крим.


Для проведення навчання було запрошено  суддів  Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Родіонова Ігоря Івановича та Погребняка Сергія Миколайовича.


Під час занять було вивчено такі питання:

- Джерела і методи тлумачення нового КПК: концептуальні підходи та практичні інструменти.

- Проблемні питання в рішеннях ЄСПЛ проти України як передумова і джерело ключових новел у новому КПК.

- Досудова стадія: права підозрюваного/обвинуваченого та права потерпілого.

- Роль слідчого судді та суддів різних рівнів у новому КПК.


Після закінчення періодичного навчання  всім суддям було вручено Сертифікат Національної школи суддів України. 


Організаційні заходи щодо проведення семінару забезпечено Севастопольським  регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор Омельченко Анатолій Федорович).