Національна школа суддів України

Робочі зустрічі в регіональних відділеннях Школи

1–3  жовтня 2012 року проректор Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України Володимир Мазурок  провів робочі зустрічі з працівниками Харківського та Донецького регіональних відділень Національної школи суддів України відповідно в містах Харкові та Донецьку.

Зазначені зустрічі були проведені під час відрядження  проректора Володимира Мазурка для участі у круглих столах з обговорення проекту Кодексу суддівської етики, які організовано Радою суддів України спільно з Проектом “Справедливе правосуддя”.


Під час цих зустрічей проректор Володимир Мазурок обговорив з директорами зазначених регіональних відділень Школи відповідно – із суддею Апеляційного суду Харківської області у відставці Валентиною Коржик та кандидатом юридичних наук, доцентом Зоєю Татьковою і з працівниками цих відділень питання організації їх діяльності для забезпечення виконання завдань з підготовки суддів та працівників апаратів судів.


Володимир Мазурок, зокрема, звернув увагу на важливість організації періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня кваліфікації з метою вивчення положень нового Кримінального процесуального кодексу України. При цьому було відзначено необхідність ефективного використання приміщень регіональних приміщень для проведення такої підготовки та досягнення домовленостей з керівництвами судів загальної юрисдикції про навчання в судових залах, а також необхідність пошуку приміщень з їх орендою для проведення навчання в разі відсутності вільних приміщень у регіональних відділеннях та в разі проведення підготовки, зокрема, за межами Харкова та Донецька.


Проректор також звернув увагу керівників регіональних відділень на необхідність підвищення рівня підготовленості викладачів, які залучаються для проведення підготовки суддів та працівників апаратів судів, а також на забезпечення кожному судді реальної можливості пройти підготовку та періодичне навчання з метою підвищення рівня кваліфікації.


Володимир Мазурок вислухав директорів цих регіональних відділень про всі їх потреби для повного виконання завдань та обговорив з колегами можливі шляхи вирішення актуальних питань.


З метою підвищення рівня співпраці Національної школи суддів України проректор Володимир Мазурок разом з директором Харківського регіонального відділення Школи провели в Харкові зустрічі із заступником голови Апеляційного суду Харківської області Володимиром Чижиченком та начальником територіального управління Державної судової адміністрації в Харківській області Володимиром Остапенком.


3 жовтня 2012 року проректор Володимир Мазурок у місті Донецьку провів бесіди із суддями Апеляційного суду Донецької області, які залучаються до викладання в Донецькому регіональному відділенні Школи, а також відвідав приміщення Донецького апеляційного господарського суду, з яким ефективно співпрацює Школа в питаннях підготовки суддів та працівників апаратів суддів. Заступник голови цього суду Сергій Малашкевич, суддя Тетяна Шевкова та працівники апарату цього суду ознайомили Володимира Мазурка з організацією діяльності суду та провели коротку екскурсію його приміщеннями, в яких здійснюється судочинство та є можливості для підвищення рівня кваліфікації суддів та працівників апарату суду.

Фотогалерея