Національна школа суддів України

18 червня 2013 р. м. Київ. Конференція з нагоди відкриття проекту “Посилення незалежності, ефективності та професіоналізму судової влади в Україні”

18 червня 2013 року у приміщенні готелю “Прем’єр Палац”  відбулась конференція з нагоди відкриття проекту “Посилення незалежності, ефективності та професіоналізму судової влади в Україні”, який фінансується за підтримки уряду Швеції через Шведське агентство міжнародного розвитку (Sida).

Проект спрямований на поліпшення діяльності органів суддівського самоврядування в Україні, підвищення професіоналізму судової системи шляхом вдосконалення системи підготовки суддів та кандидатів на посаду судді, сприяння проведенню судової реформи відповідно до європейських стандартів, зокрема, що стосується інституційного складу Вищої ради юстиції, процедури призначення суддів, а також процедур щодо порядку застосування дисциплінарної відповідальності до суддів, сприяння у проведенні конституційної реформи, а також розробки законів та змін до них.

Своє бачення стосовно загального стану судової влади в України та можливі шляхи її реформування висловив Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк, зупинившись на найголовніших проблемах судової влади в Україні. Він, зокрема, наголосив на необхідності надання найвищому судовому органу країни повноважень, що уможливлять розв’язання проблем, забезпечать  реалізацію амбітних планів України щодо реорганізації судової системи.

Секретар Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Анатолій Марцинкевич  доповів про роль та місце Вищої кваліфікаційної комісії суддів у системі інституцій судової влади в процесі реформ.

Проректор по забезпеченню організаційної діяльності Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці Володимир Мазурок свій виступ присвятив темі: “Роль Національної школи суддів у реформі судової системи України”