Національна школа суддів України

Підготовка суддів місцевих господарських судів, призначених на посаду судді вперше. 5-16 листопада 2012 р. м. Одеса.

5-16 листопада 2012 року в м. Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих господарських судів, призначених на посаду судді вперше.

Викладачами для проведення навчання запрошено суддів Одеського апеляційного господарського суду - Картере Валерія Івановича, Сидоренка Михайла Володимировича, Савицького Якова Федоровича та Разюк Галину Павлівну; завідуючого кафедрою господарського права та процесу Національного університету “Одеська юридична академія”, доктора юридичних наук Подцерковного Олега Петровича; заступника начальника ТУ ДСА в Одеській області Глущенка Вячеслава Миколайовича та професора кафедри документознавства та інформаційної діяльності Одеського національного політехнічного університету, доктора педагогічних наук Семенову Аллу Василівну.


У ході підготовки буде вивчено актуальні теми:

- Запобіжні заходи. Процесуальні строки та процесуальні документи. Подання позову. Форма і зміст позовної заяви. Застосування заходів забезпечення позову. Порядок обчислення процесуальних строків у господарському процесі. Питання, що виникають в господарському процесі при продовженні строків вирішення спорів за заявами сторін. Судова практика. Застосування позовної давності. Наслідки пропуску строку позовної давності.

 -Участь прокурора в господарському процесі; визначення порушених інтересів держави при подачі позовної заяви прокурором. Судова практика представництва прокурором у суді інтересів держави.

- Вирішення господарських спорів у судах першої інстанції. Повідомлення учасників судового процесу про час і місце проведення судового засідання та дотриманні процесуальних прав сторін. Порядок притягнення до відповідальності винних осіб за прояв неповаги до суду.

-Перегляд судових рішень в апеляційному та касаційному порядках. Аналіз помилок судів, які стали підставою для перегляду судових рішень.

-Практика розгляду справ, що виникають при розгляді скарг на дії (бездіяльність) органів державної виконавчої служби.


Після закінчення підготовки кожному судді буде вручено Сертифікат НШСУ.