Національна школа суддів України

Візит українських суддів до Канади

 

Візит українських суддів до Канади


         5 листопада 2012 року розпочалася робоча частина візиту делегації українських суддів до Канади. Зазначена технічна місія на тему: “Судова система Канади та досудове врегулювання спорів” відбувається в рамках спільного українсько–канадського проекту “Суддівська освіта–для економічного зростання”.

       У складі української делегації в Канаді перебувають судді з Івано–Франківська, Одеси та Києва, члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Микола Мельник та Дмитро Сокуренко, проректор Національної школи суддів України, судя Верховного Суду України у відставці Володимир Мазурок.

      У приміщенні суду провінції Саскачеван українських суддів вітали Голова суду Джон Клебук, судя Суду Королівської Лави провінції Саскачеван Тед Зажечни та колишній Голова суду провінції Саскачеван Джеральд Сенюк.

         У ході перебування в суді українські судді ознайомилися із судовою системою Канади, з її структурою, юрисдикцією судів, з окремими прикладами судової практики Канади та процедурою з досудового врегулювання спорів у цивільних та господарських справах.

     Під час перебування  в суді провінції Саскачеван у місті Реджайна українські судді пройдуть інтерактивне навчання з інсценізацією процессу досудового врегулювання спору у супроводі канадських коллег.

         Із міста Реджайна місія українських суддів відбуде до міста Вінніпегу.