Національна школа суддів України

Навчальний тренінг для авторів тестових завдань. 5-7 листопада 2012 р. с. Вишпіль.

5-7 листопада 2012 р. було проведено навчальний тренінг
для авторів тестових завдань.

5–7 листопада 2012 року Національною школою суддів України (далі–НШСУ) та Проектом USAID “Справедливе правосуддя” за участі представників Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (далі–ВККСУ) було проведено навчальний тренінг для авторів тестових завдань на тему: “Методологія підготовки тестових питань: розробка, валідація та вдосконалення”. Місцем проведення заходу обрано комплекс відпочинку “Чудодієво” (Житомирська обл., Черняхівський р-н, с. Вишпіль).

Учасниками навчального тренінгу від Проекту USAID “Справедливе правосуддя” стали експерт із тестових технологій Леонід Середа та радник з правових питань добору суддів Проекту Мирослава Воронцова.


НШСУ була представлена начальником відділу науково–методичного забезпечення діяльності ВККСУ Олександром Іщенком та науковими співробітниками, залученими до процесу підготовки тестових завдань.

Метою заходу було отримання теоретичних знань з методології підготовки тестів і практичних навичок у сфері психометричного аналізу тесту та методик забезпечення його валідності і надійності.

Окрема увага була звернута розробці критеріїв оцінювання тестових завдань під час спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

Під час практичної частини тренінгу його учасники розробляли нові тестові завдання з урахуванням рекомендацій експертів та здійснили апостеріорний аналіз якості завдань на основі статистичних даних.

На думку начальника відділу науково–методичного забезпечення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України НШСУ Олександра Іщенка співпраця з експертами Проекту USAID “Справедливе правосуддя” за активної участі та підтримки Вищої кваліфікаційної комісії суддів України буде продовжуватися.
Він також висловив подяку за допомогу в удосконаленні змісту тестових завдань, які будуть використовуватися для проведення тестування під час спеціальної підготовки та подальших доборах кандидатів на посаду судді.