Національна школа суддів України

Семінар на тему: “Вивчення положень нового КПК України: Докази і доказування, судове провадження в першій інстанції” 22, 23, 25, 26 жовтня 2012 р. м. Донецьк, Краматорськ та Маріуполь.

Донецьке регіональне відділення НШСУ спільно з Апеляційним судом Донецької області провело 22, 23, 25 та 26  жовтня 2012 року в містах Донецьку, Краматорську  та  Маріуполі  для суддів місцевих загальних судів Донецької області семінар на тему: Вивчення положень нового КПК України: Докази і доказування, судове провадження в першій інстанціїУсього на цих семінарах з новими положеннями КПК України ознайомилися 252 судді Донецької області.

Для висвітлення тем були запрошені судді  Апеляційного суду Донецької області.

З темами щодо практики розгляду місцевими судами спорів між суб’єктами фінансування будівництва житла у 2011-2012 роках та практики застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод у кримінальних та цивільних справах, розглянутим ЄС з прав людини проти України виступили: суддя судової палати у кримінальних справах  Парфенюк С.В. та суддя судової палати в цивільних справах Бєляєва О.М.

Суддя судової палати у кримінальних справах Акуленко В.В. висвітлив тему про практику розгляду місцевими судами кримінальних справ про невиплату заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат, грубе порушення законодавства про працю, угоди про працю (статті 172,173,175 КПК України).

Положення нового КПК України: розділ перший, глава 4 Докази і доказування слухачам доповіла суддя судової палати у кримінальних справах Калініч Н.І.

Розділ 4 КПК України щодо судового провадження в першій інстанції доповіла суддя судової палати у кримінальних  справах Савкова С.В.

У цілому цикл семінарів, які продовжили попереднє періодичне навчання суддів з метою підвищення рівня кваліфікації, пройшли на високому рівні.

Після закінчення семінарів всі судді одержали Сертифікат Національної школи судді України.