Національна школа суддів України

Навчання суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду судді безстроково. 12–23 листопада 2012 р. м. Чернівці.

12–23 листопада 2012 року  в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить навчання суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду судді безстроково.


Для проходження навчання прибуло 17 суддів із Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей.

Вітальними словами навчання відкрили директор Чернівецького регіонального відділення  Іваніцький С.М. та перший заступник голови Апеляційного суду Чернівецької області Тарбинський В.Г.

Викладачами для проведення навчання запрошені судді Апеляційного суду Чернівецької області.

Під час навчання будуть вивчені як загальнотеоретичні теми, так і теми з цивільного та кримінального  законодавства України:

- Основні положення Закону України  “Про судоустрій і статус суддів ” від 7 липня 2010 року. Напрямки реформування  судової системи. 

- Судова практика із застосування законодавства,  що  регулює  банківську  діяльність,  зокрема,  стягнення  коштів  за договором кредиту, повернення депозитів  та  інше.  Підстави  розірвання  цих  договорів.    Розгляд  справ  за  позовами банків про звернення стягнення на предмет іпотеки, а саме: нерухоме майно, виселення боржника, а також за позовами банків про дострокове розірвання кредитних договорів та стягнення суми боргу.

- Подружжя в сфері корпоративних відносин, у тому числі дивідендів, частки майна, отриманої одним із подружжя, при виході з господарського товариства. Розгляд справ,що витікають з кредитних відносин та захист прав споживачів. Розгляд судових справ про втрачені цінні папери на пред’явника та векселі.

- Мистецтво правового письма та процесуального документування.  Складання  процесуальних  документів.  Етика ділового мовлення.

- Проблемні питання застосування ЗУ “Про захист прав споживачів”.

Антикорупційне законодавство: міжнародні стандарти та їх запровадження  в Україні. Практика  застосування  нового антикорупційного законодавства. Першочергові заходи органів державної влади в реалізації Закону України             “Про засади запобігання та протидії корупції”. Тлумачення норм антикорупційного законодавства (у т.ч.   додатку   до     Закону  України “Про  засади  запобігання  та  протидії   корупції ”   від 7 квітня  2011  року № 3206-VI, Декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за рік) тощо. Відповідальність суддів за  вчинення корупційного правопорушення.