Національна школа суддів України

19 - 23 травня 2014 р. м. Харків. Підготовка керівників апаратів місцевих загальних судів.

19-23 травня 2014 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку керівників апаратів місцевих загальних судів.

Для проходження підготовки прибуло 17 керівників апаратів місцевих загальних судів Харківської, Полтавської та Сумської областей.

Вітальними словами підготовку відкрили директор Харківського регіонального відділення, заслужений юрист України Валентина Коржик та начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Харківській області Володимир Остапенко.

Для проведення підготовки викладачами запрошені діючі судді та судді у відставці, фахівці видання “Держслужбовець”, спеціалісти Територіального управління Державної судової адміністрації України в Харківській області та психолог-практик.

Під час занять буде вивчено такі питання:

-  Основні положення Закону України “Про судоустрій і статус суддів”
від 7 липня 2010 року. Засади організації судової влади. Загальна характеристика судової системи України. Порядок зайняття посади судді суду загальної юрисдикції. Гарантії незалежності та самостійної суддівської діяльності.

-  Етичні основи судової діяльності та професійна етика працівників апарату суду.

-  Антикорупційне законодавство: міжнародні стандарти та їх запровадження в Україні. Виконання вимог Закону України “Про засади запобігання та протидії корупції”.

-  Організація роботи із зверненнями громадян у місцевих та апеляційних судах. Проблемні питання. Специфіка роботи зі зверненнями громадян. Порядок прийняття та розгляду судових звернень громадян та здійснення контролю за їх розглядом. Закон України “Про звернення громадян”.

-  Взаємодія з Державною судовою адміністрацією України та територіальним управлінням із питань організаційного забезпечення діяльності суду. Взаємодія із правоохоронними та іншими державними органами, громадськими організаціями з питань здійснення правосуддя.

-  Ведення кадрового діловодства в суді. Визначення структури та штатної чисельності апаратів місцевих судів, утворення структурних підрозділів апаратів судів. Складання посадових інструкцій працівників апарату суду.

-  Ведення та аналіз судової статистики. Формування статистичних звітів.

-  Основи фінансово-планової діяльності та фінансово-податкової звітності суду.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.