Національна школа суддів України

19 червня 2013 р. Засідання керівного комітету Канадської агенції з міжнародного розвитку.

19 червня 2013 року відбулося засідання керівного комітету Канадської агенції з міжнародного розвитку (CIDA) Проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку”.


Зустріч проходила в режимі відеоконференції (наживо) у Києві та Оттаві (Канада). Учасниками від Національної школи суддів України: Володимир Мазурок – проректор по забезпеченню організаційної діяльності та Тетяна Пустовойтова – начальник відділу міжнародних зв’язків.


Учасниками цієї відеоконференції були Анатолій Марцинкевич – секретар Вищої кваліфікаційної комісії суддів України; Роман Савчук – начальник відділу підготовки суддів; Анна Стрижак – провідний спеціаліст відділу міжнародного співробітництва; Стів Подесто – старший експерт проектів з розвитку; Валерій Олійник – старший працівник проектів, Дональд Чіассон – директор з юридичних та освітніх питань, Група міжнародного співробітництва; Бренда Каппер – директор, Група міжнародного співробітництва; Діана Симкович – керівник проекту, Група міжнародного співробітництва.


Для довідки: до Проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку” залучались канадські колеги, які мають більший досвід в організації підготовки суддів та вже напрацювали і практикою перевірили ефективність методики навчання, направленої на формування професійних навичок у суддів.


Не менш важливими були спільні семінари разом із канадськими суддями для новопризначених суддів, що дало можливість особисто впевнитись у дієвості навчальних методик. Представникам Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Національної школи суддів України учать у такому заході дала можливість краще зрозуміти як організаційні, так і методичні тонкощі навчального процесу.


З метою успішної реалізації Проекту Національної школи суддів України заплановано запровадження механізмів дистанційних форм навчання в рамках Школи. Національна школа суддів України розпочала підготовчу роботу для запровадження дистанційних курсів, обговорюючи спільно з експертами проекту поточний стан із обладнанням, зв’язком, програмним забезпеченням та наявними потужностями для використання можливостей Проекту у розвитку матеріальної бази Школи.


Національною школою суддів України спільно з Вищою кваліфікаційною комісією суддів України розроблено проект положення створення суддівського комітету, який було надіслано головам апеляційних судів для обговорення та надання пропозицій. 12 червня у м. Києві на установчо–організаційному засіданні з головами апеляційних судів всіх юрисдикцій було підтримано створення суддівського координаційного центру для співпраці з Національною школою суддів України з питань професійної підготовки суддів. Головою центру було обрано голову Апеляційного суду Запорізької області – Віктора Городовенка.


У ході засідання керівного комітету Канадської агенції з міжнародного розвитку (CIDA) проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку” було затверджено річний звіт діяльності цього Проекту (період з 1.04.2012– 31.03.2013)


Така співпраця має продовжуватися в майбутньому, про що сказано у річному плані роботи Проекту на фінансовий 2013–2014 рік (період з 1.04.2013– 31.03.2014). Саме за підтримки канадського проекту можливе посилення інституційної бази Національної школи суддів України у майбутньому.