Національна школа суддів України

19 червня 2014 р. м. Запоріжжя. Періодичне навчання суддів

19 червня 2014 року в місті Запоріжжі Дніпропетровське регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) проводить періодичне навчання суддів з метою підвищення рівня кваліфікації та підготовку працівників апаратів місцевих загальних судів та Апеляційного суду Запорізької області на семінарі на тему: “Забезпечення захисту потерпілих та свідків під час розгляду кримінальних справ по торгівлі людьми в судах України”.

У семінарі беруть участь 28 суддів та 10 працівників апаратів місцевих загальних судів Запорізької області та Апеляційного суду Запорізької області.


Вітальними словами семінар відкрили директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник та заступник Координатора Програми протидії торгівлі людьми Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Оксана Горбунова.


Для проведення семінару запрошено професора кафедри підтримання державного обвинувачення та нагляду за виконанням судових рішень у кримінальних справах Національної академії прокуратури України Андрія Орлеана.


Під час семінару буде вивчено такі питання:

- Правові засади забезпечення безпеки учасників кримінального провадження щодо торгівлі людьми.

- Особливості застосування окремих заходів забезпечення безпеки учасників кримінального провадження щодо торгівлі людьми.


Також буде проведену роботу в малих групах щодо виконання практичних завдань, огляду обладнання для проведення позавізуального опитування свідків та потерпілих, практична робота із використанням цього обладнання.

Після закінчення семінару кожному слухачу, який був на ньому присутній, буде врученоСертифікат Національної школи суддів України.


Організаційні заходи щодо проведення періодичного навчання та підготовки забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор – Алла Баштанник) та Міжнародною організацією з міграції (заступник Координатора Програми протидії торгівлі людьми Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні– Оксана Горбунова).