Національна школа суддів України

19 листопада 2013 р. м. Сімферополь. Підготовка працівників апаратів місцевих загальних судів

19 листопада 2013 року в місті Сімферополі Кримське регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Автономній Республіці Крим проводить підготовку працівників апаратів місцевих загальних судів на семінарі на тему: “Загальні питання з ведення роботи зі зверненнями громадян та юридичних осіб”.


Для проходження підготовки прибуло 18 працівників апаратів місцевих загальних судів Автономної Республіки Крим.

Вітальними словами підготовку відкрили директор Кримського регіонального відділення Національної школи суддів України Раїса Чумаченко та заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Автономній Республіці Крим Ліна Прокудіна.

Для проведення підготовки викладачами запрошено начальника відділу організаційного забезпечення діяльності судів, судової статистики і інформаційних технологій ТУ ДСА України в АР Крим Ірину Глухову, головних спеціалістів відділу організаційного забезпечення діяльності судів, судової статистики і інформаційних технологій ТУ ДСА України в АР Крим Ганну Готовчиць та Марину Кравцову.

Під час підготовки буде вивчено такі питання:

- Організація роботи зі зверненнями громадян. Закон України “Про звернення громадян”.  Специфіка розгляду заяв, звернень, скарг громадян у суді. Порядок прийняття та розгляду судових звернень громадян та здійснення контролю за їх розглядом.

- Відповідь на звернення: оформлення, повнота, об’єктивність. Заходи, які приймаються судом за обґрунтованими скаргами. Аналітичні дослідження діяльності суду з розгляду звернень громадян та юридичних осіб: необхідність та строки, порядок проведення та оформлення результатів дослідження.

- Порядок здійснення та забезпечення права кожного на доступ до інформації, що знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації та інформації, що становить суспільний інтерес, відповідно до  Закону України від 13.01.2011 № 2939–VI “Про доступ до публічної інформації”. Розмежування звернень (запитів) відповідно до Закону України “Про звернення громадян” та Закону України “Про доступ до публічної інформації”.

Після завершення семінару слухачі з метою розширення, поглиблення та закріплення отриманих ними знань приступлять до виконання тестових та індивідуальних завдань на практичному занятті.  

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.