Національна школа суддів України

Зустріч з Уповноваженим з Федеральних судових справ Канади

 

Зустріч з Уповноваженим з Федеральних судових справ Канади


      13 листопада 2012 року делегація українських суддів, у складі якої перебувають проректор Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці Володимир Мазурок, члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Микола Мельник та Дмитро Сокуренко, ознайомилася з Офісом Уповноваженого з Федеральних судових справ Канади в столиці Канади місті Оттаві.

       Уповноважений з Федеральних судових справ Канади Вільям Брукс привітав українських суддів в Офісі Уповноваженого з Федеральних судових справ Канади, урядовому органі, який був заснований у 1978 році з метою забезпечення незалежності судової влади, надання послуг та підтримки суддям, виконання інших послуг, які може вимагати Міністр юстиції Канади.

     Уповноважений з Федеральних судових справ Канади Вільям Брукс ознайомив українських суддів із судовою системою Канади; із заходами, які забезпечують незалежність судової влади; наголосив на складових суддівської незалежності. Вільям Брукс також зазначив функції Офісу Уповноваженого з Федеральних судових справ Канади; розповів про порядок призначення суддів у Канаді; управління фінансовими справами (суддівські винагороди та пільги) та міжнародні програми, які здійснює його Офіс. У цій зустрічі взяв участь директор міжнародних програм Офісу Уповноваженого з Федеральних судових справ Канади Олег Шаков.

     В Офісі Уповноваженого з Федеральних судових справ Канади українські судді пройшли навчання з питань управління, орієнтованого на досягнення конкретних результатів, провели огляд цілей та очікуваних результатів проекту, обговорили наступні кроки з питань управління в судах.

       Активну участь у цьому навчанні взяли суддя Вищого господарського суду України Інна Алєєва, заступник голови Івано–Франківського міського суду Наталія Деркач, суддя Івано–Франківського міського суду Лазарів Олег та голова Малиновського районного суду міста Одеси Леонід Лічман.

       У місті Оттаві  проректор Національної школи суддів України Володимир Мазурок, члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Микола Мельник та Дмитро Сокуренко відвідали Національний судовий інститут, де мали зустріч з його працівниками.

        У посольстві України в Канаді делегацію українських суддів прийняли Тимчасовий повірений у справах України в Канаді Марк Шевченко та інші українські дипломати. 

       Перебування українських суддів у Канаді з метою навчання на тему: “Судова система Канади та досудове врегулювання спорів”, яке відбувається в рамках спільного українсько–канадського проекту “Суддівська освіта – для економічного зростання” має завершитися 14 листопада 2012 року в місті Оттаві.