Національна школа суддів України

Засідання Комісії з питань правосуддя Конституційної Асамблеї.

Відбулося чергове засідання Комісії з питань правосуддя Конституційної Асамблеї


16 листопада 2012 року в приміщенні Верховного Суду України (Кловський палац) відбулося чергове засідання Комісії з питань правосуддя Конституційної Асамблеї (далі–Комісія) під головуванням доктора юридичних наук В.Т. Маляренка.

До порядку денного засідання було внесено два питання, однак пересвідчившись у відсутність кворуму, Головуючий повідомив про неможливість голосування та ухвалення рішень Комісією.

З огляду на це члени Комісії та запрошені обмежились виключно ґрунтовним обговоренням. Зокрема, виникла гостра дискусія щодо низки проблемних питань стосовно незалежності суддів, підкорення суддів лише закону, реформування статусу Вищої ради юстиції, відновлення повноважень Верховного Суду України як найвищої судової інстанції.

Цього разу в роботі Комісії взяли участь директор Інституту держави і права імені В.М. Корецького НАН України – Шемшученко Ю.С., президент Інституту правової політики – Оніщук М.В., Голова Союзу юристів України – Євдокимов В.О., народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя – Притика Д.М.

Завершуючи засідання, В.Т. Маляренко подякував усім присутнім за ґрунтовне обговорення. Наступне засідання заплановане на кінець листопада.