Національна школа суддів України

Підготовка посібника для суддів з питань застосування новел Кримінального процессуального кодексу України

 

Підготовка посібника для суддів з питань застосування новел Кримінального процессуального кодексу України

 

 

15 листопада 2012 року  проректор Національної школи суддів України Оксана Кучинська  взяла участь у зустрічі, на якій були присутні представники Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ України, експерти проекту USAID “Справедливе правосуддя” та Департаменту юстиції Посольства США.


У ході цієї зустрічі було обговорено напрями подальшої співпраці, спрямованої на ефективне надання допомоги суддям у процесі освоєння положень нового КПК України, який набрав чинності з 20 листопада  2012 року.

Учасники зустрічі досягли повного розуміння в тому, що ефективним методом надання допомоги суддям є проведення тренінгів та семінарів з питань застосування новел КПК України, а координаційну роль у цьому процесі мають відігравати Національна школа суддів України та Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних та кримінальних справ України.


Про діяльність Національної школи суддів України щодо організації навчальних заходів з вивчення положень нового КПК України представниками судових, правоохоронних органів та адвокатами учасників зустрічі поінформувала проректор Національної школи суддів України Оксана Кучинська.


Вона також підтримала ініціативу Департаменту юстиції Посольства США про створення посібника для суддів з відповідними рекомендаціями з метою мінімізувати проблемні питання, пов’язані із застосуванням новел кримінального процесуального законодавства.


Національна школа суддів України вдячна керівнику проекту USAID “Справедливе правосуддя” Девіду Вону, який підтримав пропозиції Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ України й Департаменту юстиції Посольства США, запевнивши у готовності сприяти реалізації запланованих ініціатив, зокрема у виданні 10 тисяч примірників настільної книги для суддів.