Національна школа суддів України

Періодичне навчання суддів окружних адміністративних судів та Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду. 22.11.2012 р. м. Дніпропетровськ.

Відповідно до Графіка підготовки суддів та працівників апаратів судів на 2012 рік Дніпропетровським регіональним відділенням НШСУ спільно з Дніпропетровським окружним адміністративним судом і з Громадською організацією “Асоціація суддів адміністративних судів Дніпропетровської області” 22 листопада 2012 року проведено періодичне навчання суддів окружних адміністративних судів та суддів Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: “Дотримання принципу верховенства права під час здійснення правосуддя в адміністративних справах та застосування практики Європейського суду з прав людини” за фінансової підтримки Громадської організації “Асоціація суддів адміністративних судів Дніпропетровської області”.

На семінарі були присутніми 50 суддів, у тому числі 9 суддів Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду, 33 судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду, 6 суддів Запорізького окружного адміністративного суду, 2 судді Кіровоградського окружного адміністративного суду.

Вітальними словами семінар відкрив Кононенко Олександр Володимирович–голова Дніпропетровського окружного адміністративного суду, Горбалінський Володимир Володимирович–голова Громадської організації “Асоціація суддів адміністративних судів Дніпропетровської області” і Баштанник Алла Григорівна–директор ДРВ НШСУ

Викладачами для проведення навчання суддів були запрошені Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Кульчицький Назар Степанович і виконуючий обов’язки керівника секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Бем Маркіян Володимирович.

Слухачам семінару були запропоновані такі актуальні теми:

-           Дотримання принципів законності, необхідності в демократичному суспільстві та пропорційності втручання як невід’ємних складових втручання у права особи, гарантовані Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод.

-           Принцип верховенства права в практиці Європейського суду з прав людини.

-           Забезпечення права на справедливий судовий розгляд в межах адміністративного судочинства.

Після закінчення семінару кожному судді, який був присутній на семінарі, було вручено Сертифікат НШСУ.

Організаційні заходи щодо проведення періодичного навчання  забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор–Баштанник Алла Григорівна) спільно з Дніпропетровським окружним адміністративним судом (голова суду–Кононенко Олександр Володимирович) і Громадською організацією “Асоціація суддів адміністративних судів Дніпропетровської області” (голова Громадської організації–Горбалінський Володимир Володимирович).

фотогалерея