Національна школа суддів України

Підготовка керівників апаратів місцевих та апеляційних судів. 26-30 листопада 2012 р. м. Одеса.

26-30 листопада 2012 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку керівників апаратів місцевих та апеляційних судів.


Для проведення підготовки викладачами запрошено заступника начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Глущенка Вячеслава Миколайовича, суддю Апеляційного суду Одеської області, кандидата юридичних наук Дрішлюка Андрія Ігоровича,  начальника відділу організаційного забезпечення діяльності судів, судової статистики та інформаційних технологій територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Акбарову Інну Миколаївну, начальника відділу планово–фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Ліпську Валентину Петрівну, професора кафедри документознавства та інформаційної діяльності Одеського національного політехнічного університету, доктора педагогічних наук Семенову Аллу Василівну.


Під час занять буде вивчено такі актуальні питання:

- Порядок здійснення та забезпечення права кожного на доступ до публічної інформації, що знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації та інформації, що становить суспільний інтерес, відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації”  від 13 січня 2011 року №2939-VI.

- Загальні правила ведення судового діловодства в місцевих та апеляційних судах. Передача справ на архівне зберігання. Дотримання вимог Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах. Положення про автоматизовану систему документообігу, затверджене рішенням Ради суддів України  від 26.11.2010 №30.

- Умови оплати праці, матеріального, соціального та іншого забезпечення працівників суду. Державний захист суддів, працівників апарату суду та осіб, які беруть участь у судочинстві.

- Психологія діяльності працівника апарату суду. Засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду. Психологічні та суспільні фактори, їх вплив на здійснення судочинства в судах. Запобігання ефекту професійного вигорання.

- Особливості судового розгляду трудових спорів.

- Формування кадрового резерву для державної служби на заміщення посад державних службовців та просування їх по службі в апараті суду. Вимоги та порядок подання документів. Проведення конкурсу на зайняття посади.

- Організація ведення діловодства в судах. Основні положення Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах загальної юрисдикції зі застосуванням комп’ютерних програм про документообіг в місцевих та апеляційних загальних, господарських, адміністративних судах. Порядок роботи з документами, що містять конфіденційну інформацію. Перелік, реєстрація, облік, доступ до документів “Для службового користування”. Особливості виконання вимог статті 38 Кодексу адміністративного судочинства України та Положення про Єдину базу даних електронних адрес, номерів факсів (телефаксів) суб’єктів владних повноважень, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України    від 5 січня 2011 року №5.

- Етичні основи судової діяльності та професійна етика працівників апарату суду. Застосування правил поведінки працівників суду, затверджених рішенням Ради суддів України від 6 лютого 2009 року №33.


Після закінчення підготовки кожному керівнику апарату суду, який пройшов підготовку, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.