Національна школа суддів України

Особливості розгляду окремих категорій справ про адміністративні правопорушення на транспорті

30 січня 2019 року в місті Дніпрі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для суддів на тему: “Особливості розгляду окремих категорій справ про адміністративні правопорушення на транспорті”.

Відкриваючи семінар, директор регіонального відділення, суддя у відставці, заслужений юрист України Олександр Мартиненко звернув увагу на те, що запропонована для обговорення тема семінару набирає все більшої суспільної актуальності у зв’язку зі збільшенням кількості розгляду судами резонансних справ, пов’язаних із керуванням транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного сп’яніння.

Провели захід судді місцевих окружних судів Дніпропетровської області Максим Таус, Дмитро Парфьонов, Ірина Дубовенко та доцент кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, кандидат юридичних наук Денис Голобородько.

Семінар було розпочато “мозковим штурмом” щодо проблем, які найчастіше виникають при розгляді справ про адміністративні правопорушення на транспорті.

Актуальним для розгляду було питання щодо змін у національному законодавстві стосовно посилення відповідальності за вчинення злочинів під час керування транспортними засобами в стані сп’яніння.

На семінарі судді обговорили проблемні питання розгляду справ про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 124 і 130 КУпАП, а також особливості накладання адміністративних стягнень за вчинення адміністративних правопорушень на транспорті.

Свої враження від участі у цьому заході учасники семінару висловили під час заповнення анкети опитування.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.