Національна школа суддів України

Особливості розгляду судових спорів, предметом яких є оскарження рішень регулятора про виведення банків з ринку

3 лютого 2021 року в місті Києві Національна школа суддів України в межах підготовки для підтримання кваліфікації суддів місцевих господарських судів провела семінар-практикум “Особливості розгляду судових спорів, предметом яких є оскарження рішень регулятора про виведення банків з ринку”.

Вітальними словами навчальний захід відкрили модератор – суддя Господарського суду Тернопільської області Володимир Гевко та викладач-тренер – суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний, які представили викладачів, з’ясували очікування суддів від тренінгу та зазначили, що тема семінару-практикуму – актуальна, судді під час навчання отримають знання та практичні навички, необхідні для ефективного вирішення судових спорів, предметом яких є оскарження рішень регулятора про виведення банків з ринку.

Модератори – викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Олександр Потильчак, Володимир Гевко та Олександр Крижний залучили суддів до обговорення важливих питань щодо видів спорів та характеристики спорів зазначених категорій справ, що пов’язані з виведенням банків з ринку. Доповідачі детально зупинились на розмежуванні юрисдикції (досудове врегулювання судових спорів, предметом яких є оскарження рішень регулятора про виведення банків з ринку), а також розглянули питання щодо особливостей спорів, що виникають із кредитних правовідносин, та щодо правового регулювання вирішення спорів: іпотека, порука. Обговорення кожного питання семінару-практикуму було завершено оглядом судової практики та практики Європейського суду з прав людини.

Судді виконали практичні завдання, а формат загального обговорення висвітлених тем дав можливість обговорити актуальні питання, що стосуються виведення банків із ринку.

Повний текст програми семінару-практикуму розміщено на сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.