Національна школа суддів України

Підготовка суддів до кваліфікаційного оцінювання

2 лютого 2018 року в місті Миколаєві Одеське регіональне відділення Національної школи суддів України спільно із Центральним районним судом м. Миколаєва проводить семінар для суддів судів загальної юрисдикції Миколаївської області на тему: “Основні положення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського cуду з прав людини в контексті кваліфікаційного оцінювання суддів.  

Вітальними словами семінар відкрили директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець, голова Центрального районного суду м. Миколаєва Галина Подзігун та тренер Національної школи суддів України, суддя у відставці, заслужений юрист України Антоніна Фадєєнко.

У ході семінару Антоніна Фадєєнко ознайомить учасників зі стандартами Європейського суду з прав людини в контексті кваліфікаційного оцінювання суддів, з основними формами тестових завдань, основними питаннями, які виникають під час іспиту. Окрім того, учасники проаналізують інкорпорацію складових верховенства права в національні процесуальні кодекси України, завдання та основні засади національних процесуальних кодексів України.

Наприкінці семінару буде проведено тестування учасників семінару в контексті кваліфікаційного оцінювання суддів із наданням рекомендацій щодо виявлення дистракторів у варіантах відповідей тестів.