Національна школа суддів України

Судове рішення в цивільному судочинстві

22 жовтня 2015 року в місті Одесі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Апеляційним судом Одеської області проведено тренінг на тему: “Написання судових рішень у цивільному судочинстві” в рамках двотижневої підготовки суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше
(3, 4, 5 рік роботи).

Вітальними словами тренінг відкрила т. в. о. директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова.

Для проведення тренінгу запрошено суддю, секретаря судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Одеської області, кандидата юридичних наук Андрія Дрішлюка та  суддю цього ж суду Марію Процик.

Тренінг було розпочато з ознайомлення учасників із метою, основними завданнями та регламентом  роботи заходу.  Під час тренінгу судді розглянули сутність, поняття, цілі,  адресати судового рішення, міжнародні стандарти, що регламентують забезпечення законності, обґрунтованості та справедливості судових рішень, та проаналізували рішення Європейського суду з прав людини та практику застосування рішень ЄСПЛ національними судами.

Після закінчення тренінгу з метою регулярного оцінювання та виявлення індивідуальних потреб судді суддями-тренерами було проведено анкетне оцінювання.

Повний текст програми тренінгу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.

Організаційні заходи щодо проведення тренінгу забезпечено Одеським регіональним відділенням ( т. в. о. директора – Тетяна Золотнікова)