Національна школа суддів України

22 листопада 2013 р. м. Чернівці. Періодичне навчання суддів місцевих загальних судів

22 листопада 2013 року в місті Чернівцях  місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить періодичне навчання суддів місцевих загальних судів з метою підвищення рівня кваліфікації   на семінарі на тему: “Спірні питання при застосуванні КПК України 2012 року”.


Для проходження періодичного навчання прибуло 20 суддів місцевих загальних судів Чернівецької області.


Для проведення семінару запрошено суддів кримінальної палати  Апеляційного суду Чернівецької області  Станковську Галину Адольфівну та Підгорну Степаниду Пилипівну.

Під час семінару буде вивчено такі теми :

- Судові експертизи у кримінальних справах. ДНК та електронні докази у кримінальному процесі. 

- Досудова стадія: ефективне застосування запобіжних заходів. Питання, що виникають у судовій практиці при обранні судами запобіжних заходів на різних стадіях кримінального процесу та шляхи їх вирішення. Особливості застосування в судовій практиці запобіжного заходу, пов’язаного з позбавленням волі та застави. Порядок обрання запобіжних заходів за вимогами нового КПК України.

- Доступ обвинуваченого до доказів обвинувачення, включення доказів, порядок представлення доказів, порядок доказування, клопотання щодо вилучення або включення доказів. Окремі питання захисту обвинуваченого. Безоплатна правова допомога.