Національна школа суддів України

22 листопада 2013 р. м. Херсон. Періодичне навчання суддів місцевих загальних судів та Апеляційного суду Херсонської області

22 листопада 2013 року в місті Херсоні Севастопольське регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Апеляційним судом Херсонської області проводить періодичне навчання суддів місцевих загальних судів та Апеляційного суду Херсонської області з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему:  “Практика застосування окремих положень нового КПК України ”.


Для проходження періодичного навчання прибув 121 суддя.

Вітальними словами семінар відкрили директор Севастопольського регіонального відділення НШСУ  Омельченко Анатолій Федорович та голова Апеляційного суду Херсонської області Коровайко Олександр Іванович.

Для проведення семінару викладачами запрошено суддю Апеляційного судум. Севастополя у відставці Рахненко Ольгу Василівну та доцента  кафедри кримінального процесу та криміналістики Таврійського національного університету ім. В. І. Вернадського, кандидата юридичних наук, доцента Омельченка Тараса Володимировича.

Під час занять буде вивчено такі питання:

- Кримінальне провадження на підставі угод.

- Слідчий суддя. Повноваження слідчого судді та його роль у здійсненні судового контролю за процесуальними діями, бездіяльністю та рішеннями слідчих і прокурорів на стадії досудового розслідування. Практика розгляду і застосування норм КПК при розгляді справ слідчим суддею.

- Зміст принципу кримінального провадження забезпечення права на захист (ст.20 КПК України).

- Реалізація права на захист: практика України та Європейського суду  з прав людини.

Після закінчення періодичного навчання кожному судді буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.