Національна школа суддів України

22 листопада 2013 року в Національній школі суддів України відбулася зустріч із керівництвом проекту USAID “Справедливе правосуддя”

22 листопада 2013 року в Національній школі суддів України відбулася зустріч ректора Миколи Оніщука з керівником проекту USAID “Справедливе правосуддя” Девідом Воном.

Учасниками зустрічі також були проректор з наукової-дослідної роботи Національної школи суддів України Наталія Шукліна, начальник відділу міжнародних зв’язків Тетяна Пустовойтова та радник із питань права та тренінгів Проекту USAID “Справедливе правосуддя” Ірина Зарецька.

Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук довів до представників Проекту власне бачення інституційного розвитку установи, зазначивши, що оновлення системи підготовки суддів є однією з важливих складових забезпечення якісного правосуддя в Україні, підняття авторитету суддів та судової влади. Микола Оніщук наголосив, що пріоритетом є створення в Україні системи підготовки суддів, яка стане модельною для країн Східного партнерства та СНД. Досягнення такої амбітної цілі потребуватиме не тільки значних організаційних зусиль, але й має спиратись на відповідну законодавчу підтримку. Так, на законодавчому рівні має бути збільшена тривалість такої підготовки.

Микола Оніщук висловив думку, що для нас є дуже важливим, аби представники Проекту сприяли популяризації такого бачення в експертному та політичному середовищі, як необхідного і прогресивного для розвитку суддівської освіти і системи судоустрою в країні. Спільними зусиллями, при підтримці керівництва держави нам вдасться досягти цієї мети і забезпечити судову владу високоякісними кадрами – резюмував ректор Національної школи суддів України.

Представники Проекту, у свою чергу, зазначили, що поділяють цілі і завдання, які Національна школа суддів України ставить перед собою, та готові активно сприяти їх реалізації.

Сторони обговорили результати попередньої співпраці Проекту та Національної школи суддів України.

Керівник Проекту Девід Вон наголосив на ефективності попередньої співпраці та висловив сподівання на такий же результат і у майбутньому.

Радник Проекту з питань права та тренінгів Ірина Зарецька коротко зупинилась на спільних заходах, реалізованих у рамках співпраці з  Національною школою суддів України, їх результатах та здобутках.

Сторони домовились і надалі розвивати плідне співробітництво. Так, наступними кроками буде підтримка проектом проведення Міжнародної науково-практичної конференції з нагоди 3-ї річниці створення Національної школи суддів України, а також зустріч Миколи Оніщука з представниками проектів міжнародної технічної  допомоги, що працюють у сфері зміцнення верховенства права, яка відбудеться на початку грудня.