Національна школа суддів України

Апаратна нарада працівників Національної школи суддів України

     8 серпня 2011 року відбулася апаратна нарада працівників Національної школи суддів України, яку провів ректор Маляренко Василь Тимофійович. На обговорення винесено актуальні питання діяльності школи.


     Проректором із науково-дослідної роботи Шукліною Наталією Георгіївною надана інформація про стан підготовки проекту Закону «Про внесення змін і доповнень до Закону України «Про судоустрій і статус суддів»». Зміни спрямовані на соціальне забезпечення працівників школи, організацію і здійснення професійної підготовки. Опрацьовується проект зміни створеною робочою групою Національної школи суддів України наказом ректора від 15 липня 2011 року.

Проректором з підготовки кадрів для судових органів Кучинською Оксаною Петрівною надана інформація про стан організації спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.  Зокрема, мова йшла про Концепцію школи та навчальні плани щодо спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, які знаходяться в розробці.

Більш детально із цим же питанням виступив начальник відділу організації спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Корнієнко Валерій Олексійович. Він зауважив, що на сьогодні визначено завдання підготовки, порядок її проходження, мету та орієнтованість напрямку роботи, згідно зі ст.69 «Спеціальна підготовка кандидата на посаду судді» Закону України «Про судоустрій і статус суддів». Заплановано проведення науково-методичної ради з розгляду і обговорення Концепції.

Про завдання апарату Національної школи суддів України на поточний період доповіла Керівник апарату Романовська Людмила Антонівна. Основними завданнями апарату на поточний період визначено:

-         забезпечення приймання майна від Академії суддів України, (складання актів приймання-передавання майна, постановка його на баланс, перевірка його фактичної наявності, перевезення, передача бібліотечного фонду, прийняття комп’ютерної та оргтехніки АСУ тощо)

-          упорядкування документів довгострокового зберігання, які надійшли від АСУ до НШСУ;

-         складання Передавального акту майнових прав та обов’язків АСУ до правонаступників;

-         забезпечення вжиття заходів щодо припинення діяльності АСУ та вилучення її із Державного реєстру юридичних осіб;

-         початок роботи Комісії по списанню майна НШСУ та Комісії по списанню паливно-мастильних засобів.

Окрім того, звернула увагу апарату, що на її контролі знаходиться 62 доручення, виконання яких спрямовано на вирішення першочергових питань організаційної діяльності школи

На нараді були присутні працівники Національної школи суддів України.