Національна школа суддів України

Завершено підготовку суддів Вищого адміністративного суду України

23 травня 2014 року в місті Києві Національна школа суддів України завершує проведення підготовки суддів Вищого адміністративного суду України.

Для проведення завершальних занять викладачем запрошено доктора юридичних наук, професора Володимира Ротаня.

Під час занять було вивчено такі питання:

– Тлумачення нормативно-правових актів.

– Методологія тлумачення актів законодавства, побудована на логічних прийомах. Застосування закону і права за аналогією.


Підготовку урочисто закрили ректор Національної школи суддів України, доктор юридичних наук, заслужений юрист України Микола Оніщук та проректор з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України Анатолій Костенко.

Звертаючись до суддів, ректор відмітив, що до підготовки суддів касаційного рівня в Національній школі суддів України підійшли особливо відповідально. Зокрема, було  підібрано найбільш актуальні теми підготовки, урізноманітнено метологію викладення матеріалу, запрошено до викладання провідних вчених та юристів-практиків. Микола Оніщук підкреслив, що адміністративна юстиція має бути ефективним інструментом контролю з боку суспільства за діяльністю публічних інститутів влади та захисту інтересів, прав та свобод громадян. Тому судді адміністративних судів повинні постійно самовдосконалюватись та підвищувати власний професійний рівень. 

В свою чергу секретар Пленуму Вищого адміністративного суду України Михайло Смокович подякував керівництву, співробітникам та викладацькому складу Національної школи суддів України за високий рівень організації занять для суддів. Він наголосив, що підготовка базувалася на темах та проблемних питаннях, які визначили самі судді Вищого адміністративного суду України, тому була грунтовною та мала практичний характер.

Суддям Вищого адміністративного суду України було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

До вашої уваги Фотогалерея