Національна школа суддів України

23 травня 2014 р., м. Кіровоград. Періодичне навчання суддів місцевих загальних судів та Апеляційного суду Кіровоградської області

23 травня 2014 року в місті Кіровограді Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Апеляційним судом Кіровоградської області проведено періодичне навчання суддів місцевих загальних судів та Апеляційного суду Кіровоградської області з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: “Проблеми правозастосування при розгляді справ про адміністративні корупційні правопорушення та деякі злочини, передбачені розділом ХVII Кримінального кодексу України “Злочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг””.

У семінарі взяли участь 10 суддів Апеляційного суду Кіровоградської області та
39 суддів місцевих загальних судів Кіровоградської області.

Вітальними словами семінар відкрили голова Апеляційного суду Кіровоградської області Валерій Драний та директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник.

Для проведення семінару було запрошено суддю, секретаря судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Кіровоградської області Петра Ремеза та суддів цього ж суду Руслана Бондарчука, Романа Лещенка, Дем’яна Іванова, Володимира Гончара та Людмилу Ткаченко.

Під час семінару було вивчено такі теми:

- Поняття корупційного правопорушення та суб’єкти відповідальності. Обчислювання штрафу, як виду адміністративного стягнення за корупційні діяння.

- Порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності (ст. 1724 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

- Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання дарунка (пожертви) (ст. 1725 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

-  Порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів (ст. 1727 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

- Незаконне використання інформації, що стала відома у зв’язку з виконанням службових повноважень. Невжиття заходів щодо протидії корупції (ст.ст. 1728, 1729 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

- Незаконне збагачення. Підкуп службової особи юридичною особою приватного права незалежно від організаційно-правової форми (ст.ст. 3682, 3683 Кримінального кодексу України).

Після закінчення семінару кожному слухачу, який був на ньому присутній, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.


Організаційні заходи щодо проведення періодичного навчання забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор – Алла Баштанник) спільно з Апеляційним судом Кіровоградської області (голова – Валерій Драний).