Національна школа суддів України

24 квітня 2014 р. м. Дніпропетровськ. Періодичне навчання суддів місцевих загальних судів

24 квітня 2014 року в місті Дніпропетровську місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Апеляційним судом Дніпропетровської області проведено періодичне навчання суддів місцевих загальних судів з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: “Судове провадження при розгляді кримінальних справ (та проваджень) у суді першої інстанції. Складання процесуальних документів”.

У семінарі взяли участь 107 суддів місцевих загальних судів Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей.

Вітальними словами семінар відкрили суддя, секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Дніпропетровської області Ірина Живоглядова та директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник.

Для проведення семінару викладачами було запрошено суддю, секретаря судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Дніпропетровської області Ірину Живоглядову та суддів вищевказаного суду Олену Кононенко та Катерину Чернусь.

Під час семінару було вивчено такі питання:

-  Підготовче судове засідання.

-  Практика Європейського суду з прав людини та її застосування під час розгляду кримінальних справ. Рішення Європейського суду з прав людини проти України.

-  Складання процесуальних документів.

-  Судовий розгляд.

Після закінчення семінару кожному судді, який був на ньому присутній, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.


Організаційні заходи щодо проведення періодичного навчання забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням (директор – Алла Баштанник) спільно з Апеляційним судом Дніпропетровської області (голова –  Наталія Деркач).