Національна школа суддів України

26–30 травня 2014 р., м. Харків. Підготовка спеціалістів кадрового забезпечення місцевих та апеляційних судів

26–30  травня 2014 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку спеціалістів кадрового забезпечення місцевих та апеляційних судів.

Для проходження підготовки прибуло 15 працівників апаратів місцевих та апеляційних судів Харківської, Полтавської та Сумської областей.

Вітальними словами підготовку відкрила директор Харківського регіонального відділення, заслужений юрист України Валентина Коржик.

Для проведення підготовки запрошено фахівців видання “Держслужбовець”, спеціалістів Територіального управління Державної судової адміністрації України в Харківській області, психолога-практика, діючих суддів та суддів у відставці.

Під час занять буде вивчено такі питання:

-     Українське ділове мовлення. Мистецтво правового письма та процесуального документування. Складання процесуальних документів. Етика ділового мовлення.

-     Основні положення Закону України  “Про судоустрій і статус суддів”
від 7 липня 2010 року.  

-     Психологія діяльності працівника апарату суду. Засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду.

-     Антикорупційне законодавство: міжнародні стандарти та їх запровадження в Україні. Виконання вимог Закону України “Про засади запобігання та протидії корупції”.

-     Організація роботи кадрової служби. Особливості складання та правила ведення кадрових документів. Порядок ведення обліку кадрів і кадрового діловодства в судах, в тому числі підготовка документів щодо виходу на пенсію працівників апарату; проведення атестації та щорічної  оцінки роботи державних службовців – працівників апарату суду.

-     Праця та відпочинок жінок згідно з КЗпП України, Закону України “Про відпустки”. Порядок надання соціальних відпусток, ст. 19 ЗУ “Про відпустки”. Надання та компенсація відпусток суддям, працівникам апарату суду (основних, додаткових, за вислугу років).

-     Трудовий договір (тимчасові працівники, суміщення, сумісництво). Переведення на іншу роботу. Підстави та порядок розірвання трудового договору.

-     Статус начальників відділів, завідувачів секторами, головних спеціалістів місцевих та апеляційних судів загальної юрисдикції. Порядок  прийому та звільнення з посади згідно із Законом України “Про державну службу”.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.