Національна школа суддів України

Семінар періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня кваліфікації «Антикорупційне законодавство та практика його застосування: досвід країн ЄС та України». м.Чернівці

17 серпня 2011 року у конференц-залі готелю «Буковина» міста Чернівці розпочато роботу семінару періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня кваліфікації за програмою для суддів місцевих загальних та апеляційних судів Тернопільської, Хмельницької  та Чернівецької областей на тему: «Антикорупційне законодавство та практика його застосування: досвід країн ЄС та України».

Семінар проведено в рамках співпраці Національної школи суддів України  та спільної програми, яка фінансується Європейським Союзом та Радою Європи «Прозорість та ефективність судової системи України».

На відкритті семінару після вступного слова юридичного радника спільної програми Вікторії Гальпєріної виступив начальник відділу підготовки суддів та працівників апаратів судів НШСУ – Володимир Мазурок - суддя Верховного Суду України у відставці та Олексій Черновській - голова апеляційного суду  Чернівецької області.

 У ході роботи семінару його учасники заслухали доповіді українських та зарубіжних експертів: Лаури Стефан (Румунія), Наталії Ахтирської (Україна),  Георгія Рупчєва (Болгарія).

Основні питання семінару стосуються причин та умов виникнення корупції, сучасного стану боротьби з корупцією її законодавчого забезпечення та судової практики у справах, пов’язаних з корупційними діяннями.

 Програмою семінару 17-18 серпня передбачені доповіді Григорія Алейнікова - судді  апеляційного суду Запорізької області, Олександра Крутя – радника юридичної патентної фірми «Грищенко і партнери», а також дискусії учасників семінару щодо виконання суддями із зазначених областей  

завдань щодо розгляду практичних справ, пов’язаних із корупцією відповідно до 

положень Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», 

який набрав чинності з 1 липня 2011 року та з урахуванням  європейського досвіду.

 Організаційні заходи щодо проведення семінару в житті Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор Іваніцький Степан Михайлович).