Національна школа суддів України

В.Т.Маляренко "Чи можна оскаржити взяття підсудного під варту?"// Голос України.- 2011.- 19 серпня.- № 154 (5154)

Останнім часом знакові судові процеси ставлять перед суспільством і судовою системою запитання, які потребують публічних відповідей, публічного осмислення.

Ректор Національної школи суддів України вважає своїм обов’язком вчити суддів, допомагати та підказувати їм. Особливо зважаючи на те, що в судову систему України прийшло багато молодих суддів, які не мають достатнього професійного та життєвого досвіду. Разом з тим і суспільство повинно мати об’єктивну інформацію.

Відомий апеляційний суд відмовився розглядати апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції про зміну запобіжного заходу, здійснену в процесі судового розгляду кримінальної справи.

Чому він так поступив? Чи правильно він діяв?

Щоб розібратись в цих питаннях необхідно аналізувати діюче кримінально-процесуальне законодавство України та застосувати звичайну життєву логіку.

Відповідні роз’яснення з цього приводу ректором Національної школи суддів України В.Т.Маляренко викладені у статті «Чи можна оскаржити взяття підсудного під варту?» опублікованій в газеті «Голос України» № 154 (5154) за 19 серпня 2011 року.   Перейти до статті