Національна школа суддів України

28 жовтня – 1 листопада 2013 р. в м. Севастополі проводиться підготовка помічників суддів місцевих та апеляційних господарських судів

28 жовтня – 1 листопада 2013 року в місті Севастополі  місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку помічників суддів місцевих та апеляційних господарських судів.



Для проходження підготовки прибуло 16 помічників суддів.

Для проведення підготовки запрошено суддю господарського суду м. Севастополя  Головко Валерію Олегівну, керівника апарату господарського суду м. Севастополя Стефаненка Василя Михайловича, заступника керівника апарату господарського суду м. Севастополя, викладача Севастопольського регіонального відділення НШСУ Мірошниченко Ганну Анатоліївну.

Під час занять буде вивчено такі теми:

- Особливості судових експертиз. Питання їх призначення і проведення. Види судових експертиз. Напрямки розвитку судової експертизи. Експертизи в господарських справах. Обов`язкове призначення експертизи. Судова практика з питань призначення та прийняття результатів судових експертиз.

- Питання, які виникають при розгляді господарськими судами справ, пов’язаних з кредитними правовідносинами та з договорами поруки.

- Українське ділове мовлення. Мистецтво правового письма та процесуального документування. Складання процесуальних документів. Етика ділового мовлення.

- Загальні правила ведення судового діловодства в  місцевих та апеляційних господарських судах. Передача справ на архівне зберігання. Дотримання вимог Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних господарських судах. Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затверджене рішенням Ради суддів України 26.11.2010  № 30. 

- Організація роботи із зверненнями громадян. Розмежування звернень (запитів) відповідно до  Закону України “Про звернення громадян” та Закону України  “Про доступ до публічної інформації”. 

- Методика роботи помічника судді з матеріалами судових справ. Участь помічника судді та консультанта в підготовці розгляду справи суддею. Підготовка справи до судового розгляду  та підготовка процесуальних документів. Роль помічників суддів та консультантів при складанні процесуальних документів та контролю за їх виконанням. Підбір законодавчих та інших нормативно-правових актів та матеріалів судової практики.

- Порядок здійснення та забезпечення права кожного на доступ до інформації, що знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації та інформації, що становить суспільний інтерес, відповідно до  Закону України “Про доступ до публічної інформації”  від 13 січня 2011 року  № 2939 – VI.    

- Розгляд справ, які регулюють питання оренди державного та комунального майна.

Заняття пройдуть на базі Севастопольського апеляційного господарського суду.

Після закінчення підготовки всім слухачам, які її пройдуть,  буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.