Національна школа суддів України

28 листопада 2013 р. м. Дніпропетровськ. Періодичне навчання суддів місцевих та апеляційних загальних судів Дніпропетровської, Вінницької, Запорізької, Кіровоградської, Миколаївської і Луганської областей

28 листопада 2013 року місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить періодичне навчання суддів місцевих та апеляційних загальних судів Дніпропетровської, Вінницької, Запорізької, Кіровоградської, Миколаївської і Луганської областей з метою підвищення рівня кваліфікації на тему: “Забезпечення захисту потерпілих та свідків під час розгляду кримінальних справ по торгівлі людьми в судах України”, організованого Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно та за підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ) “Міграція для загального блага”.

 

Для проходження періодичного навчання прибуло 34 судді місцевих та апеляційних загальних судів з Дніпропетровської, Вінницької, Запорізької, Кіровоградської і Луганської областей.

 

Вітальними словами періодичне навчання відкрила директор Дніпропетровського регіонального відділення Національної школи суддів України Баштанник Алла Григорівна та заступник Координатора Програми протидії торгівлі людьми Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Горбунова Оксана Гаврилівна.

Для проведення періодичного навчання викладачами запрошені – заступник Координатора Програми протидії торгівлі людьми Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Горбунова Оксана Гаврилівна, експерт Ради Європи, Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, адвокат Касько Віталій Вікторович, професор кафедри підтримання державного обвинувачення та нагляду за виконанням судових рішень у кримінальних справах Національної академії прокуратури України Орлеан Андрій Михайлович.

Під час проведення періодичного навчання будуть розглянуті такі теми:

- Правові засади забезпечення безпеки учасників кримінального провадження щодо торгівлі людьми.

- Особливості застосування окремих заходів забезпечення безпеки учасників кримінального провадження щодо торгівлі людьми.

- Практичні завдання. Робота в малих групах.

- Огляд обладнання для проведення поза візуального опитування свідків та потерпілих.

- Практична робота із використанням обладнання.

 

Після закінчення періодичного навчання кожному слухачу, який його пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

 

Організаційні заходи щодо проведення періодичного навчання забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор – Баштанник Алла Григорівна) спільно з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) “Міграція для загального блага” (Горбунова О.Г.).