Національна школа суддів України

Апаратна нарада працівників Національної школи суддів України

 

22 серпня 2011 року ректором Маляренком Василем Тимофійовичем проведена апаратна нарада працівників Національної школи суддів України. На обговорення винесено актуальні питання діяльності.

Про стан готовності Національної школи суддів України до підготовки суддів та працівників апаратів судів у II півріччі 2011 року інформація надана Кучинською Оксаною Петрівною, проректором з підготовки кадрів для судових органів, яка зазначила, що на підставі Графіку підготовки суддів та працівників апаратів судів на друге півріччя 2011 року,

 затвердженого наказом ректора від 24.06.2011 № 242, складено навчальні програми слухачів. 

Заняття будуть проводитись за кошти Державного бюджету України та міжнародних організацій.

Також повідомила, що організована робота щодо заповнення та видачі бланків Сертифікатів для слухачів, які пройшли повний курс підготовки в Національній школі суддів України у І півріччі.

Керівником апарату Романовською Людмилою Антонівною повідомлено про забезпечення діяльності щодо підготовки суддів та працівників апаратів судів у II півріччі 2011 року регіональних відділень та відділу підготовки суддів та працівників апаратів судів, а саме: канцелярськими товарами, папером, миючими засобами, конвертами, журналами обліку, електронними поштовими скриньками, бланками сертифікату НШСУ. Також забезпечено монтаж комп’ютерної та оргтехніки, отриманої за програмою від Ради Європи в Чернівецькому, Харківському, Донецькому, Львівському та Севастопольському регіональних відділеннях. На контролі залишаються питання:

- модернізація та оновлення комп’ютерної та оргтехніки у регіональних відділеннях, отриманої за актами приймання-передавання від Академії суддів України;

- монтаж комп’ютерної та оргтехніки, отриманої за програмою від Ради Європи у Дніпропетровському регіональному відділенні;

- списання майна, отримання від Академії суддів України, яке є непридатним для подальшого користування; 

- створення номенклатури справ у відповідності зі Зведеною номенклатурою справ НШСУ на 2011 рік; 

- створення комп’ютерної мережі в регіональних відділеннях;

- завершення роботи щодо укладення договорів оренди, суборенди та на комунальні послуги в Донецькому, Харківському та Дніпропетровському відділеннях.

Про фінансове забезпечення Національної школи суддів України проінформувала начальник відділу бухгалтерського обліку та планової діяльності Білоус Оксана Миколаївна. 

Вона повідомила про стан поточної виплати заробітної плати, видатків для потреб школи та захист бюджетної пропозиції на 2012 рік в Міністерстві фінансів України.

Про обговорення проектів Концепції та Статуту Національної школи суддів України у новій редакції доповіла начальник юридичного відділу Уницька Ю.І.Вона звернула увагу на основні положення Концепції та Статуту НШСУ, проекти яких розроблено юридичним відділом з урахуванням пропозицій структурних підрозділів.

В Концепції основною метою Школи є сприяння становленню в Україні дієвого, прозорого та прогнозованого правосуддя, а також ефективно функціонуючої системи. Реалізація мети Національної школи суддів України передбачає вирішення довго-, середньо- та короткострокових завдань.

В Статут увійшли положення, які раніше не передбачалися: щодо організації спеціальної підготовки, науково-дослідної та науково-методичної роботи, повноважень Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Державної судової адміністрації України щодо НШСУ.

Проекти обговорені та схвалені на апаратній нараді. Участь в їх обговоренні взяли:

 Фулей Т. І., головний науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення суддів загальної юрисдикції, Шукліна Н.Г., проректор з науково-дослідної роботи, Кучинська О.П., проректор з підготовки кадрів для судових органів.