Національна школа суддів України

29 жовтня – 1 листопада. Періодичне навчання суддів місцевих загальних судів Донецької області на семінарі на тему: “Проблемні питання застосування КПК України”

 29 та 30 жовтня 2013 року в місті Донецьку, 31 жовтня в місті Краматорську, 1 листопада в місті Маріуполі Донецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України  спільно з Апеляційним судом Донецької області проведено періодичне навчання суддів місцевих загальних судів Донецької області з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: Проблемні питання застосування  КПК України.

Періодичне навчання пройшли 217 суддів місцевих загальних судів Донецької області, а саме: 29 та 30 жовтня в місті Донецьку – 128 суддів, 31 жовтня в місті Краматорську – 50 суддів, 1 листопада в місті Маріуполі – 39 суддів.

Для проведення семінару запрошено суддів судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Донецької області Шигірта Федора Сергійовича та Єстєніну Валентину Василівну; суддю судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Донецької області Осипчук Олену Віталіївну.

Під час семінару вивчено такі питання:

  • Судова практики розгляду кримінальних справ (проваджень),  пов’язаних із торгівлею людьми або іншою незаконною угодою.
  • Розгляд клопотань про дозвіл про проведення негласної слідчої (розшукової) дії слідчим суддею.
  • Практика застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод з окремих кримінальних та цивільних справ, розглянутих Європейським судом із прав людини проти України.

Після закінчення періодичного навчання всім суддям вручено Сертифікат Національної школи суддів України.