Національна школа суддів України

Семінар періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня кваліфікації «Антикорупційне законодавство та практика його застосування: досвід країн ЄС та України». м.Дніпропетровськ

29-30 серпня 2011 року у конференц-залі готелю «Рейкарц» міста Дніпропетровськ розпочато роботу семінару періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня кваліфікації за програмою для суддів місцевих загальних та апеляційних судів Дніпропетровської, Запоріжської та Кіровоградської областей на тему: «Антикорупційне законодавство та практика його застосування: досвід країн ЄС та України».

Семінар проведено в рамках співпраці Національної школи суддів України  та спільної програми, яка фінансується Європейським Союзом та Радою Європи «Прозорість та ефективність судової системи України».

На відкритті семінару виступили: Оскар Аларкон (керівник програми), проректор з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України Кучинська Оксана Петрівна, голова Дніпропетровського апеляційного суду Деркач Наталія Миколаївна та голова Запоріжського апеляційного суду Городовенко Віктор Валентинович.

 У ході роботи семінару його учасники заслухали доповіді українських та зарубіжних експертів: Лаури Стефан (Румунія), Наталії Ахтирської (Україна), Ді ван Краєн (Бельгія).

Основні питання семінару стосуються причин та умов виникнення корупції, сучасного стану боротьби з корупцією її законодавчого забезпечення та судової практики у справах, пов’язаних з корупційними діяннями.

 

 Програмою семінару 29-30 серпня передбачені доповіді Григорія Алейнікова - судді  апеляційного суду Запорізької області, Олександра Крутя – радника юридичної патентної фірми «Грищенко і партнери», а також дискусії учасників семінару щодо виконання суддями із зазначених областей завдань щодо розгляду практичних справ, пов’язаних із корупцією відповідно до положень Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», який набрав чинності з 1 липня 2011 року та з урахуванням  європейського досвіду.

Організаційні заходи щодо проведення семінару забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор Баштанник Алла Григорівна).