Національна школа суддів України

Отримання теоретичних знань і практичних навичок суддями місцевих загальних судів

22–26 травня 2017 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів.

Підготовку проходять 36 суддів місцевих загальних судів Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Кіровоградської областей.

Вітальною промовою захід відкрив директор Дніпропетровського регіонального відділення Володимир Поплавський, який зазначив, що під час підготовки судді розглянуть актуальні питання, передбачені програмою. Директор наголосив, що враховуючи вимоги ст. 89 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, в межах підготовки буде проведено тренінги на теми: “Захист права власності у світлі статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав в основоположних свобод та практики ЄСПЛ”, “Професійна психологічна адаптація до суддівської діяльності”, “Суддівська етика. Доброчесність” та “Управління часом у суддівській діяльності” з наступним оцінюванням суддів.

Під час підготовки разом із суддею господарського суду Дніпропетровської області, кандидатом юридичних наук Вікторією Ярошенко судді удосконалять свої знання з українського ділового мовлення та правового письма.

Актуальною буде лекція судді Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська, кандидата юридичних наук Вадима Лисенка щодо антикорупційного законодавства.

Суддя Апеляційного суду Дніпропетровської області Олена Кононенко зосередить увагу суддів на проблемних питаннях судового розгляду кримінального провадження в суді першої інстанції.

Практично значущим буде виступ судді Самарського районного суду м. Дніпропетровська у відставці Галини Маймур щодо розгляду окремих категорій справ про адміністративні правопорушення.

Цікавими та корисними будуть лекції суддів Апеляційного суду Дніпропетровської області у відставці Вікторії Міхеєвої та Сергія Риб’янця щодо особливості розгляду цивільних справ про визнання правочинів недійсними та щодо розгляду кримінальних справ судом присяжних.

Підготовка буде проходити із застосуванням інтерактивних міні-лекцій  з демонстраціями презентацій Power Point та обговорень.

Після закінчення підготовки буде проведено анкетне опитування суддів-слухачів.