Національна школа суддів України

Судова практика у кримінальних провадженнях за фактами корупції при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій

6 листопада 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України в межах підготовки суддів судових палат у кримінальних справах апеляційних судів провела тренінг на тему: “Судова практика у кримінальних провадженнях за фактами корупції при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій”.

Вітальними словами тренінг розпочали начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) – радник Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Ольга Шаповалова та викладач цього ж відділу, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України Олександр Коротких.

Захід провели викладачі (тренери) Валентин Зубар та Володимир Гандзюк, які у своїх виступах розкрили важливі питання щодо судового контролю при проведенні НС(р)Д, зміст клопотання слідчого, прокурора про надання дозволу на проведення НС(р)Д, зосередили увагу на розгляді слідчим суддею клопотань про надання дозволу на проведення НС(р)Д та обговорили проблемні питання використання результатів НС(р)Д у кримінальних провадженнях щодо корупційних злочинів при зміні кваліфікації діяння.

Важливими для практичного застосування було виконання суддями практичних завдань щодо розгляду клопотань при здійсненні НС(р)Д та щодо використання результатів НС(р)Д у процесі доказування у кримінальному провадженні. Викладачі (тренери) скерували суддів до проведення експрес-опитування із використанням клікерів “Загальні стандарти проведення НС(р)Д” та “Розгляд клопотань при проведенні НС(р)Д”.        

Повний текст програми тренінгу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.