Національна школа суддів України

3 – 7 червня 2013 р., м. Харкоів. Підготовка помічників суддів місцевих та апеляційних господарських судів.

3 – 7 червня 2013 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Харківським апеляційним господарським судом проводить підготовку  помічників суддів місцевих та апеляційних господарських судів.

У заході приймає участь  18 слухачів  - помічників суддів господарських судів Полтавської, Сумської та Харківської областей.

Вітальними словами навчання відкрили:

 Коржик  Валентина Костянтинівна – директор  Харківського регіонального відділення Національної школи суддів  України, суддя у відставці, заслужений юрист України

Афанасьєв Володимир Вікторович – суддя, секретар судової палати Харківського апеляційного господарського суду, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України.

 Серед тем занять, які будуть проведені із слухачами необхідно зазначити такі, як:

-        Європейська система захисту прав людини. Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці. Захист права власності в практиці Європейського суду з прав людини в Україні  (ст.1 протоколу № 1 до ЄКПЛ зі змінами, внесеними Протоколом № 11). Порядок виконання  рішень Європейського суду з прав людини в Україні. Закон України “Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини”. Правові позиції Європейського суду з прав людини, викладені в рішеннях ЄСПЛ, які набули статусу остаточних.

-        Методика роботи помічника судді з матеріалами судових справ. Участь помічника судді та консультанта в підготовці розгляду справи суддею. Підготовка справи до судового розгляду  та підготовка процесуальних документів. Роль помічників суддів та консультантів при складанні процесуальних документів та контролю за їх виконанням. Підбір законодавчих та інших нормативно-правових актів та матеріалів судової практики.

-        Особливості провадження у справах про  банкрутство. Особливості застосування Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у редакції, чинній з 19.01.2013. Особливості судових процедур, які застосовуються судом до боржника у процесі здійснення провадження у справі про банкрутство. Відповідальність за порушення законодавства про банкрутство Співвідношення позовного провадження та провадження у справах про банкрутство. Спрощений порядок провадження справ про банкрутство. Особливості розгляду справ про банкрутство споживчих товариств.   Особливості оскарження процесуальних документів у справах про банкрутство. Участь прокурора у справах про банкрутство.

-        Організація роботи з Єдиним державним реєстром судових рішень. Порядок оформлення та направлення судових рішень до Єдиного державного реєстру судових рішень. Роль помічників суддів та консультантів в організації контролю за порядком оформлення та направлення судових рішень до Єдиного державного реєстру та інші теми.

 

Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечено Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор – Коржик Валентина Костянтинівна) та Харківським апеляційним господарським судом.