Національна школа суддів України

3 жовтня 2013 р. м. Київ. Підготовка голів та заступників голів місцевих загальних судів

3 жовтня 2013 року в рамках підготовки голів та заступників голів місцевих загальних судів було проведено заняття в залі пленарного засідання Верховного Суду України.


Зі слухачами Національної школи суддів України зустрівся Голова Верховного Суду України, заслужений юрист України, кандидат юридичних наук – Ярослав Романюк.


У своїй доповіді Ярослав Романюк звернув увагу на перспективи розвитку судової системи у світлі проекту Закону України “Про внесення змін до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності судів”, у тому числі Верховного Суду України  в контексті законопроекту, направленого на зміну повноважень Верховного Суду України.


На занятті, яке проводив Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк, були присутні Наталія Шукліна, Анатолій Костенко, Ольга Шаповалова та Володимир Мазурок.


Питання обмеження виїзду за кордон та випадків неоднакового застосування норм матеріального права при розгляді судами цивільних справ обговорювалися на зустрічі голів та заступників голів місцевих загальних судів із заступником Голови судової палати в цивільних справах Верховного Суду України Миколою Патрюком.