Національна школа суддів України

Підготовка керівників апаратів місцевих загальних та апеляційних судів 5-9 вересня 2011, м.Чернівці

5 вересня 2011 року   у Чернівецькому  регіональному відділенні  Національної  школи суддів України в м. Чернівці  розпочалося   п’ятиденне навчання  керівників апаратів місцевих та  апеляційних  загальних судів.

У даному заході   приймають участь 15 слухачів із Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей.  З початком навчання Керівників апаратів привітали перший заступник голови апеляційного суду Чернівецької області Тарбинський В.Г. та  директор регіонального відділення  Іваніцький С.М.

Протягом навчання будуть висвітлені як загально - теоретичні теми, так і теми з цивільного та кримінального  законодавства України, зокрема:

  •  - Конституція України - основний закон держави. Принципи та конституційно-правові основи організації судової влади в Україні. Правове регулювання діяльності судів;
  • - Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод  людини та практика Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці;
  • - Основні положення Закону України "Про судоустрій і статус суддів", питання його застосування. Напрямки реформування судової системи. Проблеми судово-правової реформи.
  • - Провадження у цивільній справі до судового розгляду. Пред'явлення позову та відкриття провадження. Порядок виклику до суду шляхом надсилання тексту повістки електронною поштою, факсимільним повідомленням (факсом,телефаксом),телефонограмою;
  •   - Етичні основи судової діяльності та професійна етика працівників апарату суду.
  • Антикорупційне законодавство міжнародні стандарти та їхнє запровадження в Україні;
  •  - Створення управлінь, відділів в апаратах судів загальної юрисдикції відповідно до ст.149 ЗУ "Про судоустрій і статус суддів". Розмежування адміністративних функцій між головою суду та керівником апарату відповідно до  ЗУ "Про судоустрій і статус суддів", зокрема з кадрових питань. Статус керівника апарату  та заступника керівника апарату.
  • Процесуальні строки у цивільному процесі: обчислення строків, наслідки пропущення процесуальних строків, їх поновлення.
  •  - Основні положення Закону України «Про державну службу». Прийняття на посаду державного службовця.
  •  - Українське ділове мовлення. Мистецтво правового письма та процесуального документування.
  •  - Судові рішення. Звернення рішення до виконання та вирішення питань,пов’язаних з виконанням судових рішень. 
  •  - Складання посадових інструкцій і положень про канцелярію суду,тощо. Формування номенклатури справ. Організація роботи по складанню статистичних звітів.
  • - та інші.

 

До викладання залучатимуться: 8 викладачів - суддів апеляційного суду Чернівецької області,керівник апарату апеляційного суду, постійні викладачі - 2 працівники ТУ ДСА у Чернівецькій області,керівник  та головний спеціаліст Чернівецького РВ НШСУ.

Заняття відбудуться в приміщенні Чернівецького регіонального відділення  суддів України  за адресою: вул. Руська, 32, м. Чернівці. Телефон для довідок: (0372) 579-210.

Організаційні заходи щодо проведення семінару забезпечено Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України (Директор - Іваніцькій Степан Михайлович).

Програма підготовки (перейти)