Національна школа суддів України

Підготовка керівників апаратів місцевих загальних та апеляційних судів 5-9 вересня 2011, м.Київ

     5 вересня 2011 року, у Національній школі суддів України в місті Києві та в більшості її регіональних відділеннях розпочалася підготовка керівників апаратів місцевих загальних та апеляційних судів областей, міст Києва та Севастополя, апеляційного суду Автономної Республіки Крим.

У приміщенні апеляційного суду міста Києва підготовку керівників апаратів судів відкрив начальник відділу підготовки суддів та працівників апаратів судів Володимир Мазурок, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України. У своєму вступному слові він звернув увагу керівників апаратів судів на те, що відповідно до статті 82 Закону України “Про судоустрій та статус суддів” Національна школа суддів України здійснює, зокрема: підготовку суддів; періодичне навчання суддів з метою підвищення рівня кваліфікації; підготовку працівників апаратів судів.

Порядком підготовки суддів та працівників апаратів судів у Національній школі суддів України, який затверджений наказом Ректора НШС України, передбачені загальні засади та мета Підготовки, строки підготовки кадрів для судової системи, планування, організацію та час Підготовки, а також порядок зарахування слухачів .

   

 Більше фотографій із підготовки можна побачити у фотогалереї (перейти)

Підготовка здійснюється відповідно до типового плану, графіка і програми підготовки відповідної категорії суддів та працівників апаратів судів на певний термін.

Володимир Мазурок також зазначив, що НШС України проводить підготовку суддів та працівників апаратів місцевих загальних судів, окружних адміністративних судів, господарських судів Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя, апеляційних судів областей, міст Києва та Севастополя, апеляційного суду Автономної Республіки Крим, апеляційних господарських судів, апеляційних адміністративних судів, Вищих спеціалізованих судів та Верховного Суду України.

Підготовку в місті Києві із слухачами будуть проводити судді та працівники апарату Верховного Суду України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ, Національного університету “Юридична академія України імені Ярослава Мудрого” та Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка, зокрема, доцент кафедри криміналістики Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка, кандидат юридичних наук Ахтирська Н. М

В. Мазурок також розповів слухачам про їх права та обов’язки під час проходження Підготовки в НШС України, зокрема про те, що вони можуть користуватися інформаційними та бібліотечними ресурсами Школи та дотримуватися Статуту, Правил внутрішнього трудового розпорядку та інших локальних нормативних актів НШСУ, моральних і етичних норм поведінки, відвідувати заняття відповідно до Програми, виконувати всі завдання, передбачені Програмою, а проходження Підготовки буде підтверджено Сертифікатом НШСУ.

У місті Києві Підготовку розпочала головний спеціаліст відділу кадрової роботи управління організаційного забезпечення діяльності судів Державної судової адміністрації України Скрекотень О.В. з доповіді на тему: “Сучасні технології управління персоналом. Підготовка та прийняття управлінських рішень. Організаційне керівництво діяльністю суду.” Участь у підготовці протягом однієї неділі візьмуть близько 130 керівників апаратів місцевих загальних та апеляційних судів.

 Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечено відділом підготовки суддів та працівників апаратів судів НШСУ (Начальник відділу - Мазурок Володимир Антонович)

Програма підготовки (перейти)