Національна школа суддів України

Підготовка суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше 12 - 23 вересня м. Київ

12 вересня 2011 року, у Національній школі суддів України  в місті Києві у відповідності з Графіком підготовки суддів та працівників апаратів суддів на ІІ півріччя 2011 року, затвердженого наказом ректора № 242 від 24.06.2011, розпочалася двотижнева підготовка суддів місцевих загальних, призначених на посаду судді вперше. Програми підготовки затверджені проректором з підготовки кадрів для судових органів Кучинською О.П.


    Програмою цієї підготовки передбачено вивчення суддями практик розгляду судових справ різних юрисдикцій та категорій, міжнародних стандартів антикорупційного законодавства та їх запровадження в Україні, виконання вимог Закону України “Про засади запобігання та протидія корупції”, застосування договорів про правову допомогу з іншими державами, міжнародних  актів у правосудді,


 

 

 

 

порядку визнання та виконання рішень іноземних судів. У ході підготовки судді мають також побувати в судовому засіданні  колегії суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і  кримінальних справ та відвідати  музей Верховного Суду України у Кловському палаці, а проходження Підготовки буде підтверджено Сертифікатом НШСУ.

У місті Києві проводиться підготовка для суддів місцевих загальних судів  Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської і Чернігівської областей  та міста Києва. Більше фотографій із підготовки можна побачити у фотогалереї (перейти)   

Організаційні заходи щодо проведення семінару забезпечено Відділом підготовки суддів та працівників апаратів судів Національної школи суддів України (Начальник відділу - Мазурок Володимир Антонович)

 Програма підготовки (перейти)